Sajokaza Polgárőr  Egyesület
Fejléc

 Sajókazai Polgárőr Egyesület  

 3720 Sajókaza. Petőfi út.2.  tel : 06-70/332-0013

 

 
Menü
 
BELÉPÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mérleg
Tartalom
 
SZEM MOZGALOM
Fontos Önnek a saját és családja biztonsága? Elindítjuk a Szomszédok Egymásért Mozgalmat  ( SZEM ) ami több szempontból hasznos a  mai technokrata világunkban:
 - talán többet beszélnek egymással az emberek ,
 -  a  vagyonvédelem és a  bűnmegelőzés  számára segítség lehet
 -  az egyedül élőkre is többet figyelünk
 -  a nehéz körülmények közt élők is több figyelmet kapnak
A haragban lévők és a magányt kedvelők kimaradnak ebből de még igy is megéri mert egyszer, valamikor mindenki segítségre szorul és akkor megtérül a  figyelmességünk mert visszakapjuk.
                          
Nem lehet csak a rendőrség és a polgárőrségtől elvárni a  bűnözés visszaszorítását. Komoly segítség ha a  lakosok,ís bekapcsolódnak  és nem sokat kell tenni,  segíteni kell  a  polgárőröket, rendőröket.

 Segíteni azzal, hogy éberebbek vagyunk, azzal, hogy ha magunkat jobban védjük kevesebb munka hárul rájuk. Egy mozgalom, ami nem akar mást mint ami természetes, szomszédokat, akik figyelnek egymásra és természetesen mások értékeire. Egy szervezetten, de nem katonai vagy rendõri fegyelemmel szervezett figyelõ- szolgálat. A környezetünk védelme mindannyiunk jól felfogott érdeke, . Nem minden esetben kell rácsokkal elválasztani magunkat szomszédainktól.  A közösségek ereje csodákra képes,  kellõ tolerancia, az emberség és egymás iránti tisztelet, tágabb értelemben egy nagy családdá kovácsolja a ma még elzárkózott embereket. Egy szervezet, amit nem irányít, hanem összefog.
 Szeretnél többet tudni rólunk, akkor kísérd figyelemmel a SZEM mozgalmat, igyekszünk folyamatosan tájékoztatni minden kedves érdeklõdõt.( ezen a weblapon és eseti  szórólapon)
Mit tehetünk még magunkért:
ajtóérintkező segítségével a belső folyosón elhelyezett bimbam-csengő működtetése.
Automatikus (mozgásérzékelős) folyosó, kapubejárat vagy udvmegvilágítás .
Kis létszámú vagy családi házas területen a kívűlről nem látható belső retesz használata.
Segélyhívó jelzőrendszer kiépítése, (nemcsak betörésnél kell a segítség, lehet lakástűz, rosszullét, csőtörés stb.)
.Ne engedjünk be idegent, a reklámanyagoknak tegyünk a bejárat elé tartókosarat!  Ha idegennel találkozunk, udvariasan kísérjük figyelemmel távozását vagy érkezését!
Egy zár nem zár, szereljen, szereltessen több és többfajta ajtózárat (heveder, soproni, elzett).
Ne nyisson azonnal ajtót, használja a kitekintő-optikát, legyen óvatos az ismeretlennel!Kérje meg szomszédait fokozottan figyeljék lakását nyaralása, pihenése alatt

A tartós kutyaugatás legtöbbször nem véletlen, alaposan nézzünk körbe környezetünkben!
A ritka, véletlenszerű lakásfeltörést, az aktív jelenlét, éberség legtöbbször már megelőzi.
Ne engedjen be a lakásába idegeneket, ha mégis elkerülhetetlen, hívja át szomszédját!
Nagyobb értékek esetén szereltessen profi riasztóberen-dezést és kössön biztosítást!
Készítsen leltárt értékeiről(neve,értéke,tipusa,gyári száma,szine,stb)
Kísérjük figyelemmel a ház előtti kertet, parkolót, idegenek esetén szóljunk a tulajdonosnak.
Senkinek sem kell semmilyen plusz feladatot elvégezni, csupán a környezetükben eddig passzív viselkedésünket a saját érdekünkben aktíválni kell a régi jól bevált receptek szerint.

Nem kell intézkedni, az a jól képzett szakemberek dolga. A sarokbaszorított   betörő néha apróságokért is elképesztő durván reagálhat. Inkább fényképezd le,  esetleg kamerával készíts felvételt a tettenértről.  Még egy alaposan meg vagy feljegyzett személyleírás is sokat segíthet. Minél hamarabb értesíted a hatóságot, annál nagyobb az esélye a sikeres intézkedésnek!
A  vagyonvédelmi berendezések több más funciót is képesek ellátni:
  - lehetséges velük a  tűzjelzés, akár mobiltelefonra való
       értesítéssel
  -vízbetörés jelzés
  - idős hozzátartozó  felügyelete,
  - riasztás a bennünket ért támadás esetén, különösen időskorúaknak lehet 
    hasznos ha kieső helyen laknak  
Egyszerűen csak hasznos  és már nem elérhetetlen ,valamint megfizethető!
                                             

Támogassa a Sajókazai Szomszédok Egymásért Mozgalom működését!

A Sajókazai Polgárőrség nem akar mást, mint ami természetes!
Szomszédokat, akik figyelnek egymásra. Egy szervezett figyelem, a saját magunk, szomszédaink és természetesen mások értékeire. Egy szervezetten, de nem katonai vagy rendőri fegyelemmel szervezett figyelő-jelző szolgálat.

A környezetünk védelme mindannyiunk jól felfogott érdeke, érezzük jobban magunkat akár már a közvetett környezetünkben is.
Nem minden esetben kell rácsokkal elválasztani magunkat szomszédainktól. A közösségek ereje csodákra képes, kellő tolerancia, az emberség és egymás iránti tisztelet, tágabb értelemben egy nagycsaláddá kovácsolja a ma még elzárkózott embereket.

 
Jelentkezni a Polgárőrségnél lehet,  valamint az utcafelelősöknél akiknek többek között ennek a szervezése és működtetése a feladata, tehát  mindenkit megkeresnek és igyekeznek megkérni a feladatra .( lásd az utcafelelősök  témakört.) Az utcafelelősök  irányítói a polgárőr vezetőség.


A   "SZEM"   tagoknak  a  környezetük  figyelésén és esetleges észrevételnél történő telefon vagy szóbani jelzésen kívül semmilyen  egyébb kötelezettségük nincs. A tagság csak( formális ) azt jelenti ,hogy  számíthatunk a  közreműködéséresére és  ővele időnként szót váltunk ha van valami   a településen amire fokozottaban kell figyelni. A  BEJELENTÉSEKET  BIZALMASAN KEZELJÜK. 


Szeretnénk, ha Önt is minél hamarabb "Sajókazai SZEM" mozgalom tagjai között üdvözölhetnénk.
 

   

Segélyhívószámok
Mentők 104
Tűzoltóság 105
107
Rendőrség (Kazincbarcika) (48)-510-550 (éjjel-nappal)
Rendőrség (Sajókaza) (30)355-4016
Segélyhívó 112(mobil)
Autóklub segélyhívó 188
Fontosabb távközlési hívószámok
Belföldi távolsági beszélgetés 191
Tudakozó Plusz 197
Belföldi tudakozó 198
Közszolgáltatók
Elektromos művek
Gázművek, gázömlések bejelentése
Vízművek, észrevételek (48)514-500
Lelkisegély szolgálatok, karitatív szervezetek
A.a. anonim alkoholisták
Caritas lelkisegély telefonszolgálat (80) 505-503
Délután - Az idős emberek segélyvonala (80) 200-866
Drog stop
Kapocs ifjúsági önsegítő szolgálat (1) 251-7266
Kék vonal, gyermek és ifjúsági telefonszolgálat (80) 505-000
Lelki segélyszolgálat (1) 317-2555
Nővonal (80) 505-303
Telefondoktor (1) 317-2111
Utazási információk
VOLÁNBUSZ Rt. (48)312-940
Máv információ, belföldi utazási ügyekben (1) 461-5400
Turinform turista informáci, belföldről (80) 660-044

 

 

 

STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?